Borovets Vizesi

Bulgaristan Borovets ‘e yapacağınız seyahatlerde ihtiyacınız olan vize işlemleri İçin Sadece Bizi Aramanız veya  e-mail Göndermeniz Yeterli.

İstanbul  Merkez Ofisi:

Mesihpaşa Mah. Mesihpaşa cad. Aybey İş merkezi no:2 Kat:3 D:21 Aksaray / İstanbul

  • Mobile: +90 5336005391 (Whatsapp – Viber )
  • +90 533 6005388
  • +90 532 6466557
  • Ofis: +90 2126383353
  • Email:info@aldeaturizm.com
Bulgaristan Vize , Bulgaristan Vizesi , Bulgaristan Vize İşlemleri ,Bulgaristan Turist Vize , Bulgaristan Ticari Vize
Bulgaristan Vize

BULGARİSTAN BOROVETS KAYAK MERKEZİ

Tatil planları her zaman yaz ayları için yapılmaz. Güneş, deniz ve kum her ne kadar cazip görünse de soğuk mevsimlerin gelmesini bekleyen insanların sayısı da az değil. Gözün alabildiği uzaklıklara kadar beyaza bürünmüş dağlar, gökyüzüne uzanan asırlık çam ağaçları ve dışarıda kar yağarken şömine başında sıcak bir içecek yudumlama düşüncesi… Bu küçük hayal, kış tatilini sevmek için en basit birkaç nedenden sadece birkaçı.

Ancak doğa, insanların şehir hayatının yoğun döngüsünden uzaklaşmak için hala ilk tercihi olsa dahi bazı alışkanlıklardan vazgeçmeleri pek de kolay olmuyor. Konforlu konaklama, etkinlik çeşitliliği, iyi beslenme seçenekleri, kişisel beğenilere uygun eğlence imkânları ve iletişimin kesintiye uğramaması gibi ihtiyaçların olması tatil tercihleri yapılırken dikkat edilen ayrıntıların başında geliyor. Elbette bu istekler yaz tatilleri için seçilen tatil bölgeleri için olduğu kadar kış mevsiminde gidilecek lokasyonlar için de geçerli. Bulgaristan’ın en bilinen kış sporları merkezlerinden olan Borovets ise tüm bu imkânları fazlasıyla kendisini tercih eden ziyaretçilerine sunmasını biliyor.  

Borovets Vize  Borovets Vizesi , Bulgaristan Vizesi , Bulgaristan Turistik vize
Borovets Rila Hotel

Rila Dağı’nda bulunan bu kış tatili merkezindeki hizmet çeşitliliğinin tabii ki bir de sebebi var. Bulgaristan’ın en eski kayak merkezi olan Borovets, temellerinin atıldığı 19’ncu yüzyılın sonlarından itibaren sürekli gelişimine devam etmiş. Ülkenin başkentine de çok yakın bir konumda bulunan bölge, Sofya’dan sadece 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğanın kış aylarında sunduğu tüm güzelliklerin yanı sıra Borovets’i ziyaretçileri için özel kılan asıl neden ise kış sporlarını yapabilmek için sunduğu imkânlar. Her tecrübeye uygun pistleri, çeşitli branşlara uygun parkurlar, hizmet ve konaklama çeşitliliği ve teknik ekipman desteği ile Borovets, sadece Bulgaristan’da değil, Avrupa’nın diğer ülkelerinde ve Türkiye’de de kış tatilleri için yapılan planlarda tercihlerin en başına yerleştiriliyor.

EN ESKİ KAYAK MERKEZİ

Borovets Vize  Borovets Vizesi , Bulgaristan Vizesi , Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan bir dağlar ülkesi. Topraklarının yüzde 30’undan fazlasını kaplayan bu yükseltiler ise ülkeye sadece güzellik katmıyor. Turizm potansiyelinin artmasında da önemli katkılar sağlıyor. Yaz aylarında yürüyüş, bisiklet ve fotoğraf keşif turları ile renklenen dağlarda kış aylarında kar örtüsü toprağı kaplamaya başlayınca kayak sezonu açılır. Rodoplar’da Pamporovo ve Pirin Dağı’nda bulunan Bansko ile birlikte Bulgaristan’ın uluslararası alanda tanınan en önemli merkezlerinden biri olan Borovets, Rila Dağı’nın eteklerinde kurulmuş. Balkan Yarımadası’nın en yüksek zirvesi olan 2925 metrelik Musala’nın Kuzey bölgesinde, 1896 yılında, dönemin Bulgaristan Çar’ı olan 1’nci Ferdinand için av köşkü yaptırıldığında tanınırlığı artan bölge, bu tarihten sonra uzun bir süre sadece kültür turizmi için sunduğu tarihi mekânları ve bozulmamış geleneksel Bulgar köyleri ile tanınmış. Bölgenin dönüşümü ise ancak 1960’lı yılların başında yapılan yatırımlardan sonra başlamış. Buraya kurulan ilk tesisler ve düzenlenen kayak pistleri Borovets’i yavaş yavaş günümüzdeki görünümüne kavuşturmuş. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın güneyinde bulunan merkez, ülkenin en büyük milli parkının hemen yanında bulunuyor. Korunaklı bir doğa alanı ile komşu olması ise Borovets’i daha da değerli kılıyor. Sayıları 100’ü aşan şelale, kanyon, mağara ve göl bölgeyi görsel açıdan ilgi çekici kılan en önemli özelliği. Elbette olabildiğince el değmemiş bir ormanın içinde kayak yapmak da alınacak keyfi yükselten unsurlardan sadece biri.  Deniz seviyesinin 1300 metre yükseğinde kurulu olan Borovets, Aralık ayının ortalarında açtığı sezonu Nisan ayının ortalarına kadar sürdürüyor. Kış aylarında aldığı yağışlarla en yüksek yerlerinde kar seviyesi ortalamasının bazı dönemlerde iki metreyi aşması ve bu istikrarını sezon boyunca koruyabilmesi ise kış sporlarını sevenler için bölgenin önemli bir tercih sebebi olmasını sağlıyor. Sitnyakovo, Yastrebets ve Markudjik ismindeki üç bölgede kayak yapma fırsatı sunan Borovets Kayak Merkezi’nin pistlerinde Alp stili kayak, biatlon, kayakla atlama, snowboard ve kayaklı koşu gibi pek çok farklı kış sporu branşı da yapılabiliyor.

BULGARİSTAN’IN EN BÜYÜĞÜ

İyi bir kış tatil merkezinin sadece yeterli kar yağışı alması, kurulduğu bölgenin kaymaya uygun olmasına yetmiyor. Bunun için arazi yapısının da uygun olması ve karın kalitesi ile toprak üzerinde kalış süresi de büyük önem taşıyor.

Borovets’te bulunan üç kayak bölgesinin arazi yapısı soğuk mevsimde tatil yapmak isteyenler için farklı avantajlar sunuyor. En yüksek konumda yer alan Markudjik bölgesi dâhil tüm bölgeler kayak ile yapılan sporlar için uygun zemine sahip. Toplamda 58 kilometrelik pistin bulunan bölgeye yapılan yatırımlar ziyaretçilerinin her bölgeye kolayca ulaşmasını sağlıyor. 13 adet taşıma hattı bulunan Borovets’te toplamda 14 kilometrelik lift bulunuyor. İkisi kabinli hat olan bu ulaşım araçlarının tümünün saate 16 bin kişi taşıma kapasitesi bulunuyor.

Rila Dağı’nın bu bölgesinin coğrafi yapısı daha uzun kayak yapılmasına da imkân veriyor. 12 kilometre boyunca kullanılabilen Borovets’in en uzun pisti, soğukların farkına varılmadan saatler boyunca dışarıda kalınmasını sağlayabilir. Kayak merkezinin diğer pistlerinin de kendine has özellikleri bulunuyor. Bu ise her seviyedeki kayakçının kendini geliştirmesine ve yeteneklerini denemesine izin veriyor. 24 kilometrelik “mavi” pistler en acemi kayakçılara önerilirken, toplamda 29 kilometreyi bulan “kırmızı” pistler kendilerine daha çok güvenenler için hazırda bekliyor. Uluslararası standartlara göre “siyah” olarak işaretlenen toplam beş kilometre uzunluğundaki pistler ise sadece profesyonellerin kullanımına uygun. Ancak kış sporları sadece kayak ile sınırlı değil. Diğer branşların yapılmasına imkân veren yerler ise bu mevsimin tutkunları tarafından daha çok tercih ediliyor. Borovets, aynı kayakçılar vadettiği gibi snowboard yapanlar için de serbest stillerde kayma olanaklarıyla “özgürlük” sunuyor. Elbette daha fazlasını isteyenler de düşünülmüş. Aydınlatılan ve ulaşımı sağlanan bir pistte gündüz saatlerinde yeterince yorulmadığını hissedenler gecenin geç saatlerine kadar kar üstünde kalabiliyor.  

Borovets Kayak Merkezi aileleri ile tatile gelenleri de düşünmüş. Özel olarak hazırlanan kar parkında, eğitmenler eşliğinde çocuklar için düzenlenen çeşitli aktiviteler ebeveynlerin daha serbest hareket etmesine yardımcı oluyor. Kayak eğitimleri elbette sadece çocuklara verilmiyor. Kar üzerinde gerekli ekipmanlarla durmayı ve daha fazlasını isteyenler de merkezde kurs alabiliyor. Tabii Borovets’te kaymak için gerekli malzemeleri olmayanlar için kiralama hizmeti veren işletmeler de bulunuyor.

Potansiyelini gelişimini sürdürdüğü yaklaşık 50 yılda en üst seviyeye çıkarmaya başaran tatil merkezinin tanınırlığı Türkiye ve komşu Balkan ülkelerinin dışına da taşarak Avrupa’ya da yayılmaya devam ediyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise kış sporları için sunduğu imkânların dışında hizmet kalitesinin çeşitliliğini de arttırmaya başarması.

KAR ERİDİĞİNDE

Borovets’te gece başlayınca hareketlilik bitmiyor. Yorgunluklarını atmak isteyen insanlar yemeklerini otellerinde yiyebildiği gibi konseptlerini çeşitli dünya ülke mutfaklarına göre oluşturan restoranları da tercih edebiliyor. Tabii Bulgaristan’a özgü meyhaneler de deneyimlenebiliyor. Bu mekânlarda yerel yemeklerin tadına bakılırken, arka planda çalınan canlı yöresel şarkılar eşliğinde ülkenin folklor kültürü hakkında da bilgi sahibi olunabiliyor. Kayak merkezinde elbette daha güncel müzik trendler eşliğinde akşamlarını geçirmek isteyenlere yönelik hizmet sunan gece kulüpleri ve barlar da bulunuyor. Fiyatların ise Avrupa’daki rakip kayak merkezleri ile karşılaştırıldığında çok daha uygun olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Tatilini uzatmak isteyenler veya Bansko’da kayak dışında tecrübeler yaşamak isteyenler için bölgede görülebilecek ve yapılabilecek başka aktiviteler de bulunuyor. Örneğin doğaseverler Rila Dağının en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilen buzul kökenli Yedi Göller bölgesini özel turlara katılarak ziyaret edebiliyor. Bir yürüyüşten fazlasını isteyen ve kendini hazır hissedenler ise Balkanların en yüksek zirvesi olan Musala’ya tırmanış yapabiliyor.

Bulgaristan Vizre , Bansko Vize , Bansko Vizesi
Borovets Pistleri

Rila Dağı’ndaki yürüyüş rotaları kış aylarının dışında da meraklılarını cezbediyor. Borovets ise bu yolların merkezi konumunda bulunuyor. Çevresinde bulunan küçük dağ köyleri, şelaleler, mağaralar, göller ve dereler fotoğraf çekmeyi sevenleri mutlu edecek güzelliklere sahipler. Kış aylarında kayak için kullanılan pistlerin üzerindeki kar tabakası eridiğinde bisikletçiler için de hareket vakti gelir. Engebeli dağ yollarında bisiklet sürmek adrenalin tutkunlarına hitap den aktivitelerden sadece biri.Bu rotalar aynı zamanda Bulgaristan’ın kültürel ve tarihi geçmişiyle ilgili de pek çok ayrıntı içeriyor. Bunlardan en çok bilineni ise Rila Manastırı. UNESCO tarafından korumaya alınan yapı hem konumu hem mimarisi ile gözalıcı bir güzelliğe sahip. İçindeki süslemeler ise ender görülebilecek sanatsal işçiliğin eserleri.Kış tatillerinin son yıllardaki gözdelerinden biri haline gelen Borovets, sunduğu sportif imkânların yanısıra tarihi değerlerin ve yerel özelliklerin nasıl başarılı bir şekilde konsepte dâhil edilebileceğini de gösteriyor. Bölgede hizmet veren işletmelerin pistlerin dışında sunduğu hizmetler ve aktivite çeşitliliği ise her yıl daha da fazla insanın Borovets’i tercih etmesini sağlıyor.